Mail 17 mei 2020

Beste beacher,

Leuk dat je (weer) bij ons komt beachen! De CMV heeft inmiddels de eerste training achter de rug. Komende week starten de andere trainingsgroepen op dinsdag en donderdag. En vanaf vrijdag is het mogelijk om weer vrij te spelen. Dit alles met inachtneming van een aantal maatregelen, maar we kunnen los!

Maatregelen
We willen je allereerst informeren over de maatregelen. Zoals aangegeven volgen we de informatie van RIVM, NeVoBo en BV Sport. In de bijlage vind je twee posters met uitgebreidere informatie. We willen je vragen deze goed tot je te nemen en je hier uiteraard ook aan te houden. Daarnaast vind je een plattegrond van de beachlocatie met looplijnen en vlakken. De leden van de beachcommissie zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden. Heb je vragen, schiet ze dan aan.

Aanvullende en uitgelichte maatregelen:
• Desinfecteer je handen voor en na het spelen. Desinfectiemiddel is aanwezig bij de beachlocatie. Ga hier zuinig mee om.
• Neem je eigendommen mee naar je eigen veld. Gebruik geen bidon van iemand anders.
• Houd je aan de looplijnen en vlakken op de plattegrond. Tijdens ‘vrij spelen’ zet je je fiets op de plek van ‘blok 1 en 3’.
• Blijf niet napraten bij de velden, ga na het spelen meteen naar huis. We bieden geen consumpties aan.
• Rijd niet met de auto de beachlocatie op. Parkeer deze op parkeerplaats bij de nieuwe sporthal / voetbalvereniging De Zwaluwen.

We hebben onze activiteiten via BV Sport kenbaar moeten maken bij de gemeente. De kans is zeer groot dat ze komende weken langskomen. Maar de belangrijkste reden om ons aan de maatregelen te houden is natuurlijk onze eigen veiligheid.

Trainingen
In de bijlage vind je de indeling van de trainingen. Je bent ingedeeld op een veld met vijf andere personen. Deze indeling blijft gedurende de training gelden; er wordt niet tussen velden gewisseld. Ga tijdens pauzes ook niet bij een andere groep staan, maar blijf bij je eigen veld.

Op de donderdag zijn namen rood gemarkeerd. Deze leden hebben bij opgave aangegeven interesse te hebben in 2x spelen. Staat jouw naam hiertussen, dan ontvang je hierover apart nog een e-mail.

Afmelden training
Andere seizoenen hebben we gemerkt dat de beachvolleybaltraining als vrijblijvend wordt ervaren. Dit kon gemakkelijk omdat je geen vast team had en als je niet aanwezig was, konden we de groepen ter plekke omgooien. Dat is dit seizoen dus even anders. Vandaar de oproep om zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de training. Kun je niet, dan verzoeken we je je tijdig af te melden via info@BeachLeeuwarden.nl (dus niet via de app). Liefst voor 12.00 uur op de trainingsdag. Zo kunnen we eventueel de groepsindeling van te voren aanpassen.

Vrij spelen
Vanaf vrijdag bieden we op de vrijdagavonden vrij spelen aan. Het is dit jaar nodig om van te voren een veld te reserveren. Op een veld mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn en 4 personen tegelijk spelen (king of the court is dus mogelijk, maar niet 3×3). Ook hierbij dient rekening gehouden te worden met de eerder genoemde maatregelen, waaronder de looplijnen en speelvlakken om onderling contact te vermijden. Blijf aan beide zijden minimaal 75 cm van het net. Blokken is dus niet toegestaan.

Reserveren
Van 18.30-22.00 uur bieden we 3 blokken van een uur aan, met daartussen een kwartier pauze om te wisselen en het materiaal te desinfecteren. In eerste instantie is het mogelijk om voor 1 van deze blokken een veld te reserveren, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om te kunnen spelen. Mocht er na dit uur nog ruimte zijn bij het volgende blok, mag er doorgespeeld worden. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar info@BeachLeeuwarden.nl (dus niet via de Whatsapp). Wanneer de trainingen zijn afgelopen, kunnen we ook vrij spelen aanbieden op de dinsdag en donderdag.

We hebben een vrij-spelen-appgroep vanuit BeachLeeuwarden voor onze leden. Hier kun je speelmaatjes vinden. Wil je je hiervoor aanmelden, stuur dan een e-mail met je mobiele nummer naar info@BeachLeeuwarden.nl.

We hopen je met deze e-mail goed geïnformeerd te hebben. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, meld dit dan bij je trainer of stuur ons een berichtje. We staan zeker open voor tips en meedenken!

Samen maken we er weer een mooi beachseizoen van!

Tot op het zand!

Met vriendelijke groet,
BeachLeeuwarden

Bijlages: