Beachsporten op de zomerschool

Janneke Wolkorte   5 september 2015   Reacties uitgeschakeld voor Beachsporten op de zomerschool

‘De zomerschool is veel leuker dan gewone school’ vertelt Phi-Vy, één van de leerlingen enthousiast. ‘Ik leer veel en leer ook weer anderen kennen. En ’s middags sporten we veel.’ In die drie zinnen is de zomerschool eigenlijk al bijna samengevat. Dit jaar gaan er 90 kinderen in augustus twee weken naar de Zomerschool. De Zomerschool058 is dit keer neergestreken op Sportwijk Nijlân voor de beweging en sport in de middag.

Zomerschool058
Het eerste jaar begon de Zomerschool058 met twaalf leerlingen en is dit (derde) jaar al uitgegroeid naar 90 kinderen. ‘We hopen dat er volgend jaar zo’n 120 kinderen komen’ laat Koos Pot, coördinator van de Zomerschool (en coördinator van de Weekendschool Baljee) weten. ‘Ik geef op alle basisscholen van Leeuwarden voorlichting over de zomerschool om de kinderen van klas 6, 7 en 8 enthousiast te maken. De kinderen én de ouders moeten gemotiveerd zijn voor deelname. Bovendien geven de kinderen zelf aan wat ze willen leren. Er worden échte persoonlijke leerdoelen gesteld.’

Sporten Sportwijk Nijlân
De kinderen worden op Ynsicht (Pieter Jelles) in twee weken bijgespijkerd in rekenen en taal. ’s Ochtends gaan ze dan naar school, waar ze de leervakken creatief en gericht op samenwerking aanpakken. In de middag doen ze andere leuke en sportieve dingen. De Zomerschool058 maakt dit jaar gebruik van de faciliteiten van Sportwijk Nijlân. De Sportwijk en BeachLeeuwarden organiseren twee beachmiddagen waarin de leerlingen kennismaken met diverse balsporten in het zand, zoals handbal, voetbal, volleybal en korfbal. De kinderen laten echter ook hun kunnen zien in KanJam, een trendy Frisbee spel.

Zomerschool 2015 (2)   Zomerschool 2015 (4)

Zomerschool 2015 (3)   Zomerschool 2015 (1)

Zomerschool 2015 (6)   Zomerschool 2015 (5)