Beachvolleybal Leeuwarden een feit!

admin   18 februari 2015   Reacties uitgeschakeld voor Beachvolleybal Leeuwarden een feit!

Voor de twee Leeuwarder volleybalverenigingen Leevoc en VC058 kan de zomer niet snel genoeg beginnen. Vandaag lanceerden zij het gezamenlijke beachvolleybalprogramma dat ze komende zomer aanbieden onder de naam BeachLeeuwarden.

Locatie is het nieuw aangelegde beachveld op sportpark Nijlân, dat ruimte biedt aan maar liefst vijf volleybalvelden. In de maanden mei tot en met juli biedt BeachLeeuwarden tien weken lang beachvolleybaltraining aan voor iedereen die geïnteresseerd is. Ook sportievelingen van buiten Leeuwarden kunnen deelnemen. Lidmaatschap van Leevoc of VC058 is niet verplicht. Meer informatie is te vinden op www.BeachLeeuwarden.nl.

Onder andere door de internationale successen groeit beachvolleybal in populariteit. Ook op andere locaties in Friesland waaronder Heerenveen en Sneek wordt beachvolleybal aangeboden. Van concurrentie is geen sprake. BeachLeeuwarden wil juist de samenwerking aangaan om onder andere een noordelijke beachcompetitie op te zetten.

De ambitie van BeachLeeuwarden is stevig. Niet alleen worden trainingen en toernooien georganiseerd. De organisatie ziet ook graag de (inter)nationale toppers van het beachvolleybal naar het hoge Noorden komen om hier hun kwalificatiewedstrijden te spelen.

BeachLeeuwarden heeft zich aangesloten bij Stichting Sportwijk Nijlân. Dit is een samenwerkingsverband van sportverenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties die mensen in de wijk Nijlân en omstreken aan het sporten wil krijgen.

 

150201-Aftrap BeachLeeuwarden Leeuwarder Courant